Historie klanu PUREMIND (výherní příspěvek eventu Klanový znak)

21.07.2010 15:24

 Vznik klanu se datuje ke dni 24. 3. 2007, kdy se neúnavný grafoman a organizátor všeho dění sorcerer SteXudE po delším váhání rozhodl, že založí vlastní „for fun“ klan. Jeho představa byla dát dohromady partu pohodových lidí, které baví trávit svůj čas ve světě Adenu a Elmore, a prožít tak další dobrodružství po boku spolubojovníků.

Při hledání vhodného názvu pro klan padlo hodně návrhů. Mezi nimi byly názvy jako např. Xenophobia, Futurity, Mortal, Trust, Hope, Magic, Spirit atd. Až narazil na slovo Pure a to se zdálo svým významem zajímavé. Název klanu by to ale byl krátký, tak se hledalo dál. Po pár slovních spojeních se nejvíce líbilo slovo Mind. Chtěl, aby nejen dobře a originálně zněl, ale aby i vystihoval jeho záměr. Název Puremind tedy má představovat čistou (ryzí) mysl nebo ducha.

Od vzniku klanu byli zájemci o členství v klanu pečlivě vybíráni podle přísných požadavků Stexuda. K přijímacímu řízení byli přizváni i další členové a proběhl menší otázkový kvíz a společný zkušební boj proti všudypřítomným příšerám. Po úspěšném splnění všech náležitostí byl nový člen klanu v pokleku pasován do našich řad. Stexude zavedl i další pravidla, např. pravidelné porady, hodnosti přidělované členům klanu, odvádění daní a povinný titul, který museli členové nosit nad svým jménem. Díky těmto a dalším drobnostem si postupem času vysloužil přezdívku Krutor. Všichni ho ale měli rádi a klanu Puremind díky své výřečnosti našel mnoho přátel a všichni na něj rádi vzpomínají.

Na jaře roku 2007 začal velký nábor členů od nejnižších levelů. První dochovaná fotografie ze dne 8. 4. 2007 dokládá okamžik, kdy byli poprvé všichni členové klanu společně online. V tu dobu klan čítal 5 členů.

Jedna z osudových postav klanu byl ArmagedonEE, jenž vstoupil do klanu 19. 4. 2007. Byl to velmi ctižádostivý a zkušený elf, který byl od začátku ostatním velkou oporou v nesnázích a pomocníkem v oblasti ekonomiky a vydělávání peněz. Jeho příchodem se dalo klanové dění do pohybu a dalo by se říci, že přímo do běhu, a díky němu a jeho finanční injekci do klanové pokladnice náš klan získal první klan level. Byl to i Armagedon, kdo vedl klan na prvního Raid Bosse.

V té době potkal Stexude jednu z budoucích významných postav klanu, kterou znal už i z jiných světů, světlého elfa jménem Kuto. Byl asi o 20 levelů zkušenější než členové klanu, takže Stexudovi pomáhal materiálně i finančně. Stexude ho od začátku chtěl za člena „lama klanu“, jak ho sám nazval. Kuto si ovšem dal podmínku, že vstoupí do Puremindu, až bude mít klan level 3. Tím rozpoutal Stexovu bláznivou honbu za SP body, které se Kuto sám zúčastnil, a během 2 hodin jich měl dostatek na povýšení levelu klanu, kterému se dneska už v žádném případě nedá říci „lama klan“. Následně na to, dne 22. 4. 2007, byl získán klan level 2 a 2. 5. 2007 pak klan level 3. No a nic tedy nebránilo Kutovi přestupu do klanu Puremind. Díky protekci u Stexe byl Kuto ihned pasován na zástupce klan leadera (ACL) po boku ArmagedonaEE. Kuto byl velmi aktivní v hledání nových členů. Lovil hlavně ve vodách něžného pohlaví a během léta 2007 měl klan snad více žen než mužů. Bohužel se tím vůbec nezvýšila bojeschopnost klanu, ale o zábavu bylo postaráno. Kuto se zasloužil i o vznik klanového crestu a webu, na kterém si velmi zakládal Stexude a nutil každého nového člena, aby napsal článek o sobě.

Koncem léta 2007 cítil klan, že mu něco brání v rozletu a tím něčím byla osamocenost. Začalo tedy hledání aliance, která by o Puremind měla zájem, a zároveň by vyhovovala Puremindu. Na výběr bylo několik nabídek a vítězem se stala aliance Raiders, kam byl klan přijat na začátku září 2007 aliance leaderem Belldandym. Začalo období nových zážitků, které vyvrcholily bojem o Devastated Castle společně s aliancí Rainbow, ale to bychom předbíhali dobu a velmi důležité události.

9. 9. 2007 jsme udělali klan level 4, jehož získání málem skončilo fiaskem, ale nakonec se vše podařilo.

Nic nemůže trvat věčně a i v Puremindu začaly být různé problémy. 9. 10. 2007 vyvrcholila dlouhodobá nečinnost Stexuda, jeho neplnění povinností klan leadera a jeho neochotě předat všechna práva některému ze zástupců, odchodem Armagedona. S ním odešlo i pár jeho věrných kamarádů a následně pak všichni aktivní hráči. Armagedon pak založil vlastní klan. Vypadalo to na konec Puremindu. Kuto v tu dobu získal oprávnění zastupovat klan leadera v plném rozsahu, odmítl zrušit Puremind a rozhodl se s hrstkou věrných zase klan postavit na nohy. Bylo to těžké období, kdy bylo potřeba najít další nové členy, což se postupně dařilo. Je nutné zmínit alespoň Sot a zejména Kofise, kteří se v tu dobu nejvíce zasloužili o chod klanu. Kofis se pak začal starat o bojové akce pro celý klan včetně Raid Bossů a stal se tak velmi důležitou osobou v historii klanu.

Další události navazují na boj o Devastated Castle zmíněný výše. Tento boj skončil totální destrukcí celého vojska Raiders a Rainbow po útoku aliance Imperium. Následkem toho byly některé klany aliance Raiders včetně Puremindu odhodlány k pomstě, o které ovšem pacifisticky zaměřený aliance leader Belldandy nechtěl ani slyšet. Skončilo to někdy v listopadu 2007, kdy Kuto vstoupil do hry a zjistil, že klan nemá alianci. Aliance leader všechny klany z aliance Raiders bez milosti a beze slova vyloučil.

26. 10. 2007 přišla velká a dlouho očekávaná změna. Kuto byl oficiálně jednohlasně zvolen novým klan leaderem. Pro klan se nic zásadního nezměnilo, jen se uvolnila některá pravidla, která zavedl Stexude, a členové získali více svobody ve svém počínání.

24. 11. 2007 získal klan další a poslední možný klan level 5.

Na začátku roku 2008 jsme společně s klanem Armagedona vstoupili do nově vzniklé aliance Camorra Of Viour, což byl velký omyl, a klan leader Kuto si za to vysloužil vlnu kritiky, takže toto členství netrvalo dlouho a po pár týdnech jsme byli opět bez aliance.

Osudová chvíle přišla v dubnu 2008, kdy o klan Puremind projevila zájem aliance Rainbow. Netrvalo dlouho a se souhlasem všech členů klanu jsme byli přijati do jejích řad, kde jsme dodnes a stal se z nás čistě PvP klan jako celá aliance. Členství v Rainbow nám přineslo snad všechno, čeho se dá ve světě Adenu a Elmore dosáhnout. Téměř všichni máme titul nobless, zabili jsme všechny Wold Bosse, dobyli hrady, pravidelně máme v klanu několik hráčů s titulem Hero.

Doba členství v Rainbow přinesla klanu jednu velmi důležitou osobu, na kterou nelze zapomenout, a tou je Triton. Ze začátku samotář, ale postupem času se z něj stala vůdčí osobnost klanu, bez níž by klan vzhledem k tomu, že Kuto si užívá klan leaderovského důchodu, dávno rozpadl. V dnešní době prakticky vykonává funkce klan leadera on.

Klan Puremind prošel různými stádii vývoje a prožil příjemné, ale i velmi krušné chvíle. Velký dík za jeho chod patří všem, kteří se významnou měrou zasloužili o chod klanu, byli mu věrni a nezalekli se různých krizí, ale i těm, kteří přišli už do silného a stabilního kolektivu. Aktuální více či méně aktivní členové jsou: Aja69, Akres, dancus, DarkStranger, DeadBishop, For4, Harapes, Hugotoxxx, Hyei, Kamencan2, kolikk, kopejda, kuto, Luky, MagicMaster91, Magistr, Pily, Seneca, tomix, Torty, TotalError, Triton1, Zarkan.

Aja69, DeadBishop, Kuto, Pily a Triton1