Ponožky

13.04.2010 13:19

 

    Začátkem března 2010 proběhla tzv. Reforma odměn eventů. Náš Gm tým jí dlouho plánoval, jak se osvědčila můžete již nějakou dobu posuzovat samy přímo ve hře. Nicméně tento článek by mě shrnout o co vlastně přesně jde a jak to funguje. 

    Hlavní změnou je zavedení nových eventových odměn - Dummy general item 4 (tzv. ponožky). Tyto eventy samy o sobě nemají žádnou hodnotu a k ničemu vám nebudou. Fungují jako prostředek k získání libovolných odměn, které si můžete vybrat u každého z hlavních GK ve hře. (možnost "vymenit event itemy" viz. obrázek).

    Tyto ponožky se nedají mezi hráči předávat, nelze je vyhodit na zem ani s nimi jakkoliv obchodovat. Proto je i pro Gm těžké, hráčům je předat. Naštěstí nám ale Poker10 vymyslel a naprogramoval script, kam GM zapisují proběhlé eventy a počty ponožek, které se musí přiřadit majitelům. Toto přiřazení probíhá při restartu serveru, a tak následně hráč objeví ponožky přímo v inventáři, po lognutí do hry po restartu. Další možnost předání ponožek hráčům je summonem do moba, kterého hráč zabije a ponožky z něj vypadnou jako drop. Na tuto možnost ale normální GM nemají builder, zkrátka to nemohou provést. 

    Za co Ponožky dostáváte? Samozřejmě za eventy! Ale jejich počet se liší - jednak každé GM má trochu indivuduální náhled na to, jak by co mělo být hodnocené, ale hlavně každý event je jinak obtížný a z toho se snažíme vycházet. 

Například já hodnotím většinou eventy takto:

Kostkový event, hledací event, závody = 15- 20 ponožek pro vítěze

Válka měst = 20 ponožek pro každého

TvT eventy = 15 ponožek pro každého

Lov, Rah řekla = 5-10 ponožek pro vítěze

Forum eventy = 50 - 80 ponožek pro vítěze 

    Další věc co hráče většinou zajímá, je jestli mohou dostat ponožky na jinou postavu, než s jakou se účastnili eventu. Opodvěď je ano ( i když to záleží na ochotě každého GM, ale já třeba v tom problém nevidím..). Důležité je ale říci o tom včas, aby si GM mohlo ověřit obě IP adresy zda jsou shodné. Pokud si vzpomenete pozdě, a postava již bude mít ponožky v inventáři, vaše smůla. Jde samozřejmě skoro všechno, ale tohle by byla jen zbytečná práce navíc.

    jaké jsou tedy konkrétní odměny o které se tu hraje? Není nic snazšího než se jít podívat do hry, ale přeci jen Vám tu předložím seznam odměn a jejich ceny v ponožkách.

Bsoe - 10p

Bress - 15p

Echo crystal obyčejný (30 ks) - 1p

Echo crystal speciální (15 ks) - 1p

Velký ohňostroj (10 ks) - 1p

Malý ohňostroj (15 ks) - 1p

Staré event itemy (Myš, Nvidia, Coke) - 60p

Zlatá maska - 100p nebo 5 starých event itemů

Bílá maska - 200p nebo 10 starých event itemů

TT čelenka - 400p

Dimension Diamanty (8 ks) - 1p

Buff scrolly (2 ks) - 1p

Monster Gun - 500 p

 

 Doufám že Vás tato naše reforma nalákala k účasti na eventech. Samozřejmě, tím že se ponožky nedají kupovat ani prodávat, je nám jasné že je pro hráče těžší nasbírat potřebný obnos na vysněnou věc. Také je nám jasné, že jsme lehce snížili hodnotu výhry, oproti stavu před reformou. Ale berte na vědomi, že toto všechno je kompenzováno mnohem častějším uspořádáváním různých eventů!!!